Welkom op het Perron! Op deze pagina lees je alles over onze opleidingen op mbo niveau 2. Je kunt bij ons terecht voor diverse mbo opleidingen, van autotechnicus tot verkoper. Vmbo-leerlingen die nu op Het Perron zitten, kunnen bij ons in één doorlopende leerlijn doorstromen naar onze mbo-opleidingen. Dit noemen wij de vakmanschapsroute.

Vakmanschapsroute

Ben je vmbo-leerling op Het Perron? Via de vakmanschapsroute kun je in één doorlopende leerlijn van het vmbo naar het mbo doorstromen en zo je mbo niveau 2 diploma halen. 

Lees meer over de vakmanschapsroute

Mbo niveau 2 opleidingen

Het Perron biedt mbo niveau 2 aan. Wij hebben verschillende reguliere opleidingen. Deze opleidingen duren 2 jaar en worden gegevens als BOL-opleiding of als BBL-opleiding. Een uitgebreide en inhoudelijke omschrijving van onze mbo opleidingen vind je op de website van het ROCA12. Wij zorgen voor praktische opleidingen die aansluiten bij praktijk en student.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje

Vakmanschapsroute

Op Het Perron stimuleren we leerlingen al tijdens hun vmbo om hun mbo niveau 2 diploma te halen. Dit doen we door middel van de vakmanschapsroute. In 4 jaar tijd worden leerlingen naar hun mbo2- diploma geleid. Dit vindt allemaal plaats op Het Perron, zodat zij gedurende deze jaren niet van school hoeven te wisselen. 

De vakmanschapsroute bestaat uit het derde en het vierde leerjaar van het vmbo en het eerste en tweede leerjaar van het mbo. Dankzij een nauwe samenwerking tussen vmbo- en mbo- docenten worden leerlingen en studenten goed begeleid. Er is veel ruimte en aandacht voor stages en praktijkervaring tijdens je opleiding en in het traject wordt er nauw samengewerkt met het bedrijfsleven. 

Het Perron biedt binnen de vakmanschapsroute de volgende trajecten aan: 

  • Helpende Zorg en Welzijn
  • Kok
  • Verkoopmedewerker
  • Autotechnicus
  • Bedrijfsautotechnicus
  • Werktuigbouwkunde installaties
  • Logistiek medewerker

Kom je van een andere vmbo school en wil  je een mbo opleiding van niveau 2 gaan volgen? Ook dan ben je van harte welkom op Het Perron. Je kunt dan direct starten met een reguliere mbo2 opleiding op Het Perron. 

Wij staan altijd open voor vragen of een kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op of schrijf je in voor een 10-minuten gesprek met één van onze docenten. Wij zien je graag op Het Perron.

Mbo 2 opleidingen 

De mbo niveau 2 opleidingen op Het Perron duren twee jaar. Je bent welkom met een diploma vmbo bbl, kbl of een diploma Entree-opleiding. De mbo 2 opleidingen worden gegeven als BOL-opleiding of als BBL-opleiding. BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Dit houdt in dat je 5 dagen in de week naar school gaat en binnen je opleiding kennismaakt met de praktijk door middel van stages. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Binnen deze leerweg ga je één dag per week naar school. De andere 4 dagen werk je bij een bedrijf in jouw vakgebied. 

 

Wij bieden op Het Perron de volgende mbo niveau 2 opleidingen aan:

(Bedrijfs)autotechnicus (BOL & BBL)

Wij bieden zowel de opleiding autotechnicus als de opleidings bedrijfsautotechnicus aan. Beide opleidingen zijn er in een BOL en in een BBL variant. Voor degene die enorme nieuwsgierigheid heeft naar ‘de binnenkant’ van een auto. Voor wie het liefst met zijn of haar handen werkt en zich helemaal thuisvoelt in een garage. Als autotechnicus monteer en vervang je onderdelen en accessoires van auto’s. Je leert controle- en onderhoudsbeurten uitvoeren en krijgt workshops op tal van gebieden, zoals koelsystemen en elektro en verlichting. Je maakt kennis met alle moderne elektronica. Ook algemene vaardigheden zijn belangrijk, zoals het verlenen van service en een juiste beroepshouding in een garage. 


Na het behalen van je diploma ben je een gediplomeerd autotechnicus. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Eerste Autotechnicus of je gaat aan de slag bij een garage. Benieuwd naar meer? Lees de uitgebreide beschrijvingen van onze opleidingen autotechnicus BOL, autotechnicus BBL, bedrijfsautotechnicus BOL en bedrijfsautotechnicus BBL.

Constructiewerker (BBL)

Constructiewerker word je niet zomaar. Als constructiemedewerker werk je met machines en gereedschappen waarmee je onderdelen voor grote en kleine constructies maakt. Jij bent een belangrijke schakel in het bouwen van bijvoorbeeld bruggen en gebouwen. Je bewerkt plaat- en profiel materialen en leert verschillende technieken. Denk aan lassen, zagen, snijden, walsen en boren. Je hebt technisch inzicht en werkt nauwkeurig. Dit doe je graag zelfstandig, maar werken in teamverband is voor jou ook geen probleem. Echt vakmanschap!


De opleiding tot constructiewerker is een twee-jaar-durende BBL opleiding, waarbij je leren en werken met elkaar combineert. Met dit diploma kun je doorstromen naar de opleiding Allround Constructiewerker, of je gaat direct aan de slag. Help mee aan het maken van grote staalconstructies zoals bruggen en gebouwen, of ga aan het werk bij bedrijven die (half) producten leveren aan andere bedrijven. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de uitgebreide omschrijving van onze opleiding constructiemedewerker (BBL).

Logistiek Medewerker (BOL & BBL)

Weet jij van aanpakken? Ga je graag zorgvuldig te werk? Kun je - zelfs als het druk is - goed plannen en het overzicht bewaren? Dan is de opleiding Logistiek Medewerker iets voor jou. Wij bieden deze opleiding aan als BOL en BBL. Voor ieder wat wils!

Tijdens deze tweejarige opleiding leer je de goederenstroom van een logistiek bedrijf kennen. Het beheren van een voorraad, goederen verzendklaar maken en goederen op de juiste manier opslaan in het magazijn. Dit leer je veilig te doen en in goede samenwerking met collega’s. Daarbij leer je wanneer je welke transportmiddelen en opslagmiddelen gebruikt en hoe je deze kunt hanteren. 

Met het diploma Logistiek Medewerker op zak kun je doorstromen naar de opleiding Logistiek Teamleider. Jouw werkterrein is de levendige omgeving van een warehouse of magazijn van een groothandel, distributiecentrum of logistiek bedrijf.

 

Monteur werktuigbouwkundige installaties (BBL)

Je hebt technisch inzicht en bent handig. Je kunt goed organiseren, werkt graag volgens richtlijnen en instructies en hebt goede communicatieve vaardigheden. Allemaal belangrijke kwaliteiten van een monteur werktuigbouwkundig installaties. Als monteur werktuigbouwkundige installaties kom je alles te weten over de techniek van sanitaire installaties en warmtepompen. Je leert het installeren en in bedrijf stellen van gas-, water-, riolering-, en warmte installaties. 

Na deze opleiding kun je werken als monteur bij een installatie- of gas service en onderhoudsbedrijf. Je werk bestaat vooral uit het onderhoud aan installaties van woningen, winkels, scholen, kantoren en ziekenhuizen. Een uitgebreide omschrijving van deze opleiding vind je hier.

Helpende Zorg en Welzijn  (BOL)

Je bent zorgzaam, praktisch ingesteld, creatief en flexibel. Jij legt makkelijk contact, werkt graag in teamverband en kunt goed organiseren en plannen. Je wilt graag mensen verzorgen en helpen gedurende hun alledaagse dag. Denk hierbij aan huishoudelijke, facilitaire en sociale activiteiten. 


De opleiding Helpende Zorg en Welzijn duurt 2 jaar en het is een BOL opleiding. Een groot deel van de opleiding is gericht op het opdoen van praktijkervaring: je voert opdrachten uit en werkt bij een erkend leerbedrijf. Met je diploma kun je gaan werken in de zorg, of je stroomt door naar een mbo-opleiding op niveau 3. Nieuwsgierig geworden? Lees de uitgebreide omschrijving van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (BOL).

Verkoper (BOL)

Winkels zijn jouw domein, of je nu koopt of verkoopt. Bij de opleiding Verkoper draait alles - natuurlijk - om verkopen. Deze opleiding past bij jou als je goed kunt samenwerken, je graag mensen te woord staat en je van aanpakken weet. Tijdens deze opleiding leer je hoe je goed contact legt met mensen, hoe je een verkoopgesprek voert en hoe je goede service verleent. Ook opslag en presentatie van artikelen komt aan bod. 

De opleiding Verkoper is een 2-jarige BOL-opleiding. Wil je je na het behalen van je diploma verder ontwikkelen? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Verkoopspecialist. Is deze opleiding iets voor jou? Lees de uitgebreide beschrijving voor de opleiding Verkoper (BOL).

Naast genoemde reguliere opleidingen bieden wij ook de >> vakmanschapsroute << aan. Deze route bestaat uit het derde en vierde leerjaar van het vmbo en het eerste en tweede leerjaar van het mbo. Een doorlopende leerlijn waarin leerlingen worden opgeleid tot een mbo 2 diploma. 

Heb je vragen over Het Perron of over ons opleidingsaanbod? We vertellen je graag meer! Neem contact met ons op of schrijf je in voor een 10-minuten gesprek

Het laadperron

Praktische en levensecht leren: daar staan wij voor. Om leerlingen te laten voelen en ervaren hoe het is om aan het werk te zijn, hebben wij Het Laadperron. Op Het Laadperron worden lessen logistiek en transport gegeven aan leerlingen van het PraktijkOnderwijs VMBO (profielen Mobiliteit & Transport en Economie & ondernemen) en aan mbo-studenten Logistiek.

 

Op Het Laadperron zijn er een aantal theorieruimtes. Ook is er een levensecht magazijn compleet ingericht. Levensecht. Het is maar liefst 800 m2 groot. In samenwerking met het bedrijfsleven wordt hier de wereld van de logistiek nagebootst. Leerlingen en studenten leren hoe onder andere orderpicken, heftruck rijden, pallets stapelen, laden en lossen van goederen en ritten plannen. Afhankelijk van welke opleiding zij doen en welk profiel zij hebben gekozen. Op Het Laadperron kunnen leerlingen echt praktische aan het werk. En dat werkt.

direct aanmelden voor een mbo2 opleiding

Direct aanmelden voor een mbo2 opleiding op Het Perron? Dat kan via  het aanmeldformulier van ROC A12 .